16 oktober t/m 18 oktober: Ygreck Shyu, Amsterdam

Amsterdam Marathon - Ygreck Shyu bij Sporthallen Zuid in Amsterdam.

De uit Taiwan afkomstige en in Enschede woonachtige schilder Ygreck Shyu (???) exposeert ter gelegenheid van de komende Amsterdam Marathon schilderijen uit het project 'A Privilege to hit the Wall'. Zij doet dat in een pop-up galerieruimte in de Expo die bij de Amsterdam Marathon wordt ingericht. Zo'n Expo vindt men tegenwoordig bij elke grote marathon. Het zijn markten; lopers die zich komen inschrijven vinden daar van alles wat met rennen te maken heeft, de nieuwste schoenen, lichtgevende veters, elektronica in horloges, GPS, de laatste modelijnen in runners' fashion etc. 

Zo'n expo laat echter niet alleen producten zien, maar ook, en misschien wel bovenal, de renners zelf. De renners bekijken daar niet alleen de nieuwste producten, maar ook elkaar. Ze schatten elkaars BMI, ze laten achteloos vallen welke marathons ze al gelopen hebben als ze ervaringen uitwisselen over de beste vorm van bidons, ze zijn, misschien wel als nergens anders, thuis. Dáár gaat deze expositie ook een verassende spiegel zijn voor iedereen die serieus rent - in iedereen die marathons 

Op deze markt showt en verkoopt Ygreck haar werk: beelden van renners - uitgeput, winnend, verliezend; de jagers van in onze cultuur, in onze tijd. Ygreck, zelf 7 marathons gelopen, gefascineerd door spieren, vlees, hormonen, onderzoekt de vervagende grens tussen de elitaire leisure industrie en universele jacht- en vlucht instincten, tussen virtuele status en Real Life suikertekorten en uitdroging. 

Ruim 40.000 renners zullen deze pop-up galerie bezoeken, de helft van hen komt uit alle delen van de wereld: niet als vluchteling, maar wel op de vlucht naar de finish. 

Amsterdam Marathon: van 16 oktober t/m 18 oktober.

www.ygreck.eu

Open 10:00-19:00 uur, zondag 08:00-14:00 uur.

Sporthallen Zuid
IJsbaanpad/Burgerweeshuispad 54, Amsterdam