16 april tot 10 mei: Grietje Bouman, Bredevoort

Weg naar nergens & Herfst - twee fotoseries van Grietje Bouman bij Foto 21 in Bredevoort.

Grietje vertelt: „Weg naar nergens is de titel van een serie foto’s met als verbindend thema, de zin / onzin / waanzin van het gewone dagelijkse leven. Veel foto’s in verschillende formaten die allemaal samen een verhaal vertellen. Soms bizar en absurd maar ook met een vleug humor voor wie het zien wil.

 

Herfst bestaat uit een serie foto’s waarmee ik reageer op de hype die er bestaat over hoe 55 plussers zich volgens de hedendaagse maatschappelijke maatstaven horen te gedragen: Oud worden is ' not done'. We moeten fit, gezond, slank en vitaal zijn. Ik wil laten zien hoe het er werkelijk voor staat met mensen die 'over de helft' zijn. Wat je te zien krijgt is een muur vol met foto's van ruggen van 55 plussers, van kop tot en met een stukje bilnaad. Ruggen liegen niet. Ze doen zich niet mooier voor dan ze zijn, ze kijken je niet aan en toch vertellen ze een verhaal.”

 

Nog meer van Grietje: Van 25 april t/m 3 mei is de serie ' Badscenes'  te zien bij de zesde editie van de kunstenaarsgroep Droomreizigers. Deze keer strijken we neer in het fort aan de St Aagtendijk in Beverwijk. http://droomreizigers.nl/Info.html