12 maart t/m 26: Wij zijn het landschap, Deventer

Wij zijn het landschap - bij Kunstenlab in Deventer

15 kunstwerken geïnspireerd door de historische canon van Overijssel Martijn Schoots,Guido Geelen, SpaceCowboys, Rob Sweere, Linda Nieuwstad, Alphons ter Avest, Anne-Marie van Sprang, Ben Raaijman, Paul de Kort, Theo van Delft, Andreas Hetfeld, Hellen Abma, Matthijs Bosman, Bérénice Staiger & Jacomijn Schellevis 

15 kunstenaars(duo's) hebben een kunstwerk in de openbare ruimte gerealiseerd verspreid over de provincie Overijssel. Het vertrekpunt voor de kunstwerken was een historische gebeurtenis uit de lokale geschiedenis of een breder historisch thema uit de canon van Overijssel. In de tentoonstelling laat een groot aantal deelnemende kunstenaars ook autonoom, vrij werk zien.

Op 9 april om 16.00 uur wordt in het Kunstenlab de publicatie over het Canonkunstproject feestelijk overhandigd aan Hester Maij, Gedeputeerde Landelijk Gebied en Culturele infrastructuur Provincie Overijssel. 

Tevens: Vermaak me - tekeningen van Nina Maissouradze

 Nina Maissouradze heeft een fascinatie voor mensen en hun eigenaardigheden: “Ik wil mensen verzamelen, blootleggen en hun imperfecties tonen”. Het werk van Maissouradze sluit aan op het Boekenweekthema: Te gek voor woorden! 

Nog te zien t/m 27 april in de Kunstenlabsteeg.

De tentoonstellingen zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kunstenlab

Scheepvaartstraat 12

7411 MB  Deventer

0570 611848

info@kunstenlab.nl

www.kunstenlab.nl