20 december t/m 20 januari: Moyca Gort, Delden

Geslaagd Ontwerp - Moyca Gort bij kunststation in Delden.

Geslaagd Ontwerp is een jaarlijks terugkerende expositie van een selectie net afgestudeerde jonge ontwerpers, georganiseerd door Het Architectuur Centrum, Enschede. (waaronder Moyca Gort)

Moyca Gort toont nu ook haar werk in Kunststation Delden. Zij is in 2014 afgestudeerd aan de Artez Academie, Arnhem en laat in Kunststation Delden een prachtige serie werk zien met als titel ’ Found Footage’

Zelf zegt ze over haar werk: Het thema van mijn afstudeercollectie is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor de schoonheid van doorgaans 'waardeloos' materiaal. Markttasjes, poetsdoekjes, wc-papier, flessendopjes en clipjes, het zijn deze producten waar ik schoonheid in zie. De mooie details, interessante vormen, boeiende materiaaleigenschappen en technische mogelijkheden heb ik ingezet om een collectie mode-accessoires te maken. Deze collectie bestaat uit tassen, sieraden en sjaals. Ik wil met mijn ontwerpen laten zien dat wat "waardeloos” is ook "waardevol” kan zijn. Dit levert een nieuw en interessant beeld op. 

Mijn werkwijze is een afspiegeling van mijn verzameldrift. Ik verzamel allerlei kleine dingen die ik in mijn directe omgeving vindt en maak talloze proeven waar ik gaandeweg een toepassing voor ontdek. Materialen worden zo opgewaardeerd en bruikbaar als beeldend en constructief element. 

Het is voor mij belangrijk dat dit verhaal achter het product overkomt bij de gebruiker en dat er een besef ontstaat van de esthetiek van het 'waardeloze'. Dat er aandacht uit gaat naar het kleine en het alledaagse. Hiermee wil ik de gebruiker verrassen en verbazen.  

Dagelijks van buitenaf te bezichtigen en op vr. za. zo. van 13.30 - 16.30 uur ook van binnen. 

Verder in KunststationDelden te zien ‘LOCKED’ werk van 50 internationale kunstenaars in Bagagekluizen(Lockers)

20 december- 20 januari 2015

KUNSTSTATION /MIKC

Stationsweg 1 

Delden